Spring til indhold

Godt lokalt håndværk bag Nuuks kommende turistattraktion

Den nye gangbro er godt lokalt håndværk og arbejdet skrider hastigt frem

Det er en lokal håndværker, der står bag byggeriet af den første af fem etaper af det stisystem, der laves rundt om Nuuk. Opgaven er udfordrende men også en spændende opgave. Undervejs har der både været udfordringer og plads til at nyde udsigten i alt slags vejr.

Udfordringer undervejs

Det er den lokale virksomhed AK Byggeteknik, der står for anlæggelsen af første fase. Tidsmæssigt er de godt med, men det er ikke gået helt uden udfordringer. Oprindeligt var der planlagt 5 tømrer, 2 arbejdsmænd og 2 lærlinge på projektet, men arbejdskraften har været meget ustabil, så de tilbageværende, har lagt et kæmpe arbejde i projektet. Ligeledes har der midt mellem strækningen mellem Kolonihavnen og Saqqarliit været et læk på et kloakrør, så af sundhedsmæssige årsager er det stykke sat på pause, indtil røret bliver udbedret.

Spændende arbejdsopgave

I fuld gang med arbejdet er blandt andet Storm Motzfeldt, der fortæller, at alt ved gangbroerne er lavet ved håndkraft. Da den anlægges hvor den gør, har det ikke været muligt at køre materialerne til stedet, så de har ligeledes måtte bæres frem. De materialer, der oprindelig var tiltænkt projektet, var udsolgte, så projektet har måtte genberegnes. Der er derfor en del ekstra fundamenter, der har måtte støbes for at gøre broen stabil nok til de vejrmæssige udfordringer, den skal kunne modstå.

– Jeg elsker denne opgave og glæder mig hverdag til at skulle arbejde videre med den, fortæller Storm Motzfeldt stolt.

Stor værdi for Nuuk

Hele projektet med de fem etaper, der resulterer i gangbroer langs det meste af kysten omkring Nuuk og flere udsigtsplateauer, forventes at være etableret i år 2020. Gangbroerne bliver så brede at både fodgængere, løbere og kørestolsbrugere vil kunne få glæde af byggeriet.

Nuuk Ugeavis, 9. Januar 2019, Nr. 2